Historie

2022

Sunnyville

Sunnyville

Tekst: Jorg van den Kieboom 
Regisseur: 
Jorg van den Kieboom
Plaats: Belcrumhuis Breda
Speeldata: 24-25-28 september en 1-2 oktober 2022

Sunnyville bestaat uit een straat met een aantal huizen. Je bent er zo doorheen. Dat is wat de meesten doen: erdoorheen, op weg naar iets anders. Sunnyville had de bestemming een luxe stadje te worden, maar er werd gif in de grond ontdekt. De enige levende wezens – op de inwoners van Sunnyville na – zijn de drie meervallen Cherry, Blossom en Spring. De laatste tijd springt Cherry steeds vaker uit het water en belandt dan spartelend op het droge…
Welkom in Sunnyville.
2021

Reprise LAB

Reprise LAB

Plaats: Belcrumhuis in Breda
Speeldata: 8 en 9 oktober 2021

Vanwege het succes van LAB is de voorstelling nogmaals twee avonden te zien geweest, nu in het Belcrumhuis.

LAB in het Gele Huis

LAB in het Gele Huis

Plaats: het Gele Huis in Princenhage (Breda)
Speeldata: 18 september 2021

Op uitnodiging van het Gele Huis in Princenhage heeft KROV tijdens het maandelijkse Gele Uur nogmaals LAB gespeeld. Ook in deze totaal andere setting kwam de voorstelling goed uit de verf.

Openingact Gele Huis

Openingact Gele Huis

Plaats: het Gele huis in Princenhage (Breda)
Datum: 4 september 2021

Het Gele Huis in Princenhage is heropend op een nieuwe locatie. Voor de officiële opening op 4 september heeft KROV een openingsact gemaakt op basis van scènes uit LAB. KROV wenst het Gele Huis veel succes op hun nieuwe plek!

KROV SPEELT LAB

KROV SPEELT LAB

Tekst: Jorg van den Kieboom, Emma van de Wouw
Regisseurs:
Jorg van den Kieboom, Emma van de Wouw
Plaats: StadsGalerij Breda
Speeldata: 1,  2, 3 en 4 juli 2021

 

In mei en juni heeft KROV een manier gevonden om theater te blijven maken ondanks de coronamaatregelen. In vier pogingen proberen we de onderwerpen lijf, taal, leef en rite te ontleden, uit te pluizen, te ontdekken, onder de loep te nemen. Als in een laboratorium wil KROV tot een kern doordringen, voor zover die kern er is. Voor ons, voor een ander, voor een mensheid.

 

Het repetitieproces met Emma van de Wouw en Jorg van den Kieboom was op schrijf-, spel- en regieniveau een onderzoek naar die thematieken. LAB is hiervan het resultaat.

2020

Afterparty in Tsjechië

Afterparty in Tsjechië

Plaats: Stadttheater Turnov (Tsjechië)

Speeldatum: 22 februari 2020

 

KROV heeft Afterparty weer gespeeld op het internationale theaterfestival Modrý kocour⁩ in het prachtige theater in Turnov, Tsjechië. Uit de staande ovatie en de  hartverwarmende reacties na afloop – van  oud en jong – blijkt hoe universeel deze voorstelling is. Het was weer een fijne ervaring!

Weer prijs voor KROV

Weer prijs voor KROV

Datum: 26 januari 2020

 

Dit jaar heeft KROV de derde prijs  van de Toneelprijs  ATOB / Stadsblad gewonnen met de productie Een soort van poging iets te zeggen en hopen dat het zinvol is geweest van Jorg van den Kieboom.
BST De Derde Akte is tweede geworden en  Theaterwerkplaats Tiuri sleept de eerste prijs in de wacht. Gefeliciteerd!

2019

Donker op 48 Hour Project

Donker op 48 Hour Project

Regie: Anouk van den Berg

Plaats: Podium Bloos

Speeldatum: 17 november 2019

 

Spelers van KROV hebben ook dit jaar weer meegedaan aan het 48 Hour Project van het Theater Festival Breda 2019. In 48 uur hebben we onder leiding van Anouk van den Berg met negen spelers van vier verschillende theatergroepen uit Breda de kindervoorstelling Donker gemaakt.

 

Donker was te zien op de familiedag van het festival. Het is een mooie, sfeervolle, beeldende voorstelling voor jong en oud geworden. Naast BN/De Stem heeft ook Omroep Brabant aandacht geschonken aan het festival.

 

Zie ook:

Foto’s
van fotograaf Leo van Maanen

Omroep Brabant
18-11-2019, vanaf 6:16 min

BN/De Stem,
19-11-2019

FietsTheaterLocatieproject FUTURUM

FietsTheaterLocatieproject FUTURUM

Tekst: Jorg van den Kieboom
Regisseurs: Jorg van den Kieboom (KROV), Rex Staneke (Teater ’77), Reginald Kluijtmans (De Boulevard All Stars)
Plaats: SMO Breda e.o.,  TCC, Stadhuis Breda
Speeldata: 11, 12 en 13 oktober 2019

 

De Bredase theatergroepen Teater ’77, KROV en De Boulevard All Stars werken samen aan het FietsTheaterLocatieproject FUTURUM dat op drie bijzondere locaties in Breda gespeeld wordt. De voorstellingen zijn door Jorg van den Kieboom speciaal voor deze speellocaties geschreven.

 

Op drie verschillende locaties in Breda ontmoeten we mensen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met de toekomst. De mens wil door, verder, met de blik op oneindig op zoek naar succes. De toekomst is maakbaar. Stilstand is achteruitgang. Toch? Terwijl er plannen worden gesmeed, geanalyseerd en gevierd dringt er zich iets onontkoombaars op in de stad.

 

Zie ook:

Filmimpressie van Niels Groffen

Foto’s van Leo van Maanen

 

Opening Zomerexpo Princenhage

Opening Zomerexpo Princenhage

Plaats: Princenhaags museum in Breda
Datum: 8 juni 2019


KROV opent de zomerexpo in Princenhage. Hiervoor bewerken we een scène uit de laatste voorstelling, zodat het aansluit op het thema Voorbij de Atlas. Dit thema is gericht op de veranderende wereld om ons heen en wordt van uit verschillende disciplines door 23 kunstenaars verbeeld.


Citaat uit recensie:
Zaterdag 8 juni, 16.00 uur was het zover: de eerste zomerexpositie van het Princenhaags Museum werd feestelijk geopend met een act over DE MENS in al zijn facetten door theatergroep KROV. Zij hielden de bezoekers een spiegel voor over de mens. Een geslaagde act waar vele bezoekers van genoten, men kan wel spreken van een geslaagde opening.

Een soort van poging iets te zeggen en hopen dat het zinnig is geweest

Een soort van poging iets te zeggen en hopen dat het zinnig is geweest

Tekst en regie: Jorg van den Kieboom
Plaats: StadsGalerij in Breda
Speeldata: 29, 30, 31 maart en 3, 5, 6, 7 april 2019


Iets proberen te zeggen. Een poging gedaan. Gerepeteerd. Geschrapt. Overdacht. Gelezen. Opnieuw lezen. Ritme vinden. Soort van uitproberen. Soort van schrappen. Soort van laten staan. Titel weer aanpassen. Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

 

Een dynamische voorstelling met pakkende teksten, veel muziek en beweging.

 

Zie ook:

Foto’s, flyers en recensie

Teaser 1
Teaser 2
Teaser 3
Teaser 4
Teaser 5
Teaser 6 

 

1e prijs voor Life from a living room

1e prijs voor Life from a living room

Datum: 21 februari 2019


KROV wint de Toneelprijs AtoB / Stadsblad Breda voor de voorstelling Life from a living room. We zijn er erg blij mee! Bedankt AtoB, Stadsblad en jury!! En Jorg van den Kieboom natuurlijk voor het maken van deze fijne productie!

Cultuurnacht Breda

Cultuurnacht Breda

Plaats: Belcrumhuis in Breda
Datum: 26 januari 2019


KROV doet mee aan de Kindercultuurnacht in het Belcrumhuis, ons vaste repetitiehonk. 
Loop binnen en kom in een magische wereld waar letters tot leven komen en waar je Chinese maskers kunt maken, kalligraferen, tekenen, meedoen aan het weerwolvenspel, dansen in het donker met dwaallichtjes, filmkijken, lopen op Zevenmijllaarzen en luisteren bij de verhalenmakers in het magischer keldertje.

2018

Geslaagd 48H Theater Project 2018

Geslaagd 48H Theater Project 2018

Regie: Peter van den Heijden en Juup Luijten.
Plaats: Podium Bloos
Speeldatum: 25 november 2018


Net als vorig jaar doen vier spelers van KROV mee aan het 48 Hour Theater Project van het Theater Festival Breda. Op twee verschillende locaties maken spelers afkomstig uit de Bredase theatergezelschappen binnen twee dagen een voorstelling. Elke groep krijgt een eigen regisseur toegewezen. Op zondagavond is het resultaat te zien in Podium Bloos.

Juryprijs KABRA-festival voor Life from a living room

Juryprijs KABRA-festival voor Life from a living room

Plaats: Pand P in Eindhoven
Speeldatum: 29 september 2018


KROV heeft gespeeld op het KABRA-festival voor amateurtheater in Noord-Brabant en hier de juryprijs gewonnen voor Life from a living room. We zijn er trots op!

Life from a living room

Life from a living room

Tekst en regie: Jorg van den Kieboom
Plaats: Stokvishallen in Breda
Speeldata: 26, 27, 30 mei en 1, 2, 3 juni 2018


In Life from a living room zie je scènes uit het leven van verschillende mensen vanuit één huiskamer. Het is de eerste productie die geprogrammeerd wordt in de Stokvishallen, een nieuwe locatie voor culturele projecten in Breda.

Afterparty in Donzdorf

Afterparty in Donzdorf

Plaats: Stadthalle in Donzdorf (Duitsland)

Speeldatum: 11 mei 2018

 

Vrijdagavond speelden we een heerlijke Afterparty, regie Jorg van den Kieboom, op het 10. Internationales Theaterfestival in Donzdorf. En verder veel goede, mooie producties gezien en geweldige mensen ontmoet. It was great!

2e prijs voor Afterparty

2e prijs voor Afterparty

Datum: 28 januari 2018

 

Afterparty van Jorg van den Kieboom wordt tweede bij de uitreiking van de Toneelprijs  ATOB / Stadsblad.
Onze felicitaties aan theaterwerkplaats Tiuri (derde prijs) en Theatergroep Het Witte Water (eerste prijs). Het Witte Water heeft hun prijs verzilverd door met de spelers naar Life from a living room te komen kijken! Leuk!!

2017

Afterparty op de Göppinger Theatertage

Afterparty op de Göppinger Theatertage

Plaats: Altes E-Werk in Göppingen (Duitsland)

Speeldatum: 24 november 2017

 

Hebben we afgelopen weekend nog meegedaan aan het Theaterfestival Breda, morgen gaan we naar Duitsland. Vrijdagavond spelen we Afterparty van Jorg van den Kieboom op de Göppinger Theatertage. Zin in!!

48H Theater Project 2017 smaakt naar meer

48H Theater Project 2017 smaakt naar meer

Regie: Juup Luijten, Simone de Kuyper en Anouk van den Berg

Plaats: Podium Bloos

Speeldatum: 16 november 2017

 

Vier KROV’ers doen mee aan het 48 Hour Theater Project van het Theater Festival Breda. Op drie verschillende locaties maken spelers afkomstig uit de Bredase theatergezelschappen binnen twee dagen een voorstelling. Elke groep krijgt een eigen regisseur toegewezen. Op de eerste avond van het festival wordt het resultaat gespeeld voor publiek. Ontzettend leuk om te doen!

Oud Zweet op de Theatertage am See

Oud Zweet op de Theatertage am See

Plaats: Bodensee-Schule St. Martin in Friedrichshafen (Duitsland)

Speeldatum: 9 april 2017

 

Afkicken van Afterparty want vandaag spelen we Oud Zweet van Mireille Verhoeven (regie) en Jeroen Flamman (tekst) op de Theatertage am See in Friedrichshafen. De haren kunnen weer in de krullers en de lak…

 

Afterparty

Afterparty

Tekst en regie: Jorg van den Kieboom
Plaats: StadsGalerij in Breda
Speeldata: 25, 26, 31 maart en 1, 2 april 2017.

 

Dit is de afterparty. Omdat we nog niet willen slapen. Terwijl we moe zijn.
Omdat we niet willen dat het eindigt. Terwijl het ochtend wordt.
Omdat we willen dansen en zingen. Terwijl we ouder worden.
Dit is het feestje na het feest. Dit is de afterparty.

Afterparty is gemaakt op basis van gesprekken en improvisaties over de vraag hoe het is om ouder te worden. Het is een fragmentarische en indringende voorstelling geworden.

 

Citaat uit recensie Stadsblad Breda: En zo is er voortdurend wat te beleven, wat te zien en schiet het verhaal telkens alle kanten op. Door al deze grappigheid of nostalgie heen klinken ironie, sarcasme, eenzaamheid, verdriet, ellende in ’n razende stroom door. Maar om het daarmee af te doen, zou niet correct zijn, want er is balans door echte lol en positieve verhalen, zij het dat die ook weer met een twist zijn. Mooi stuk van KROV. (Stadsblad Breda, Kees van Meel).

 

Zie ook:
Recensie Stadsblad Breda

 

Expositie De Nieuwe Veste

Plaats: Nieuwe Veste in Breda

Data: vanaf 27 januari 2017

 

Opening expositie bij Nieuwe Veste met theaterkleding en attributen van Bredase amateurtheatergroepen!! Wij hebben een jurk en pak van Oud Zweet maar weer uit de mottenballen gehaald. Loop even binnen vanavond bij de Cultuurnacht Breda.

2016

Première Juffrouw van Zanten en de rovers

Première Juffrouw van Zanten en de rovers

Regie: Simone de Kuyper

Plaats: Podium Bloos 

Speeldatum: 6 november 2016

 

Op het Theaterfestival 2016 Breda speelt KROV de familievoorstelling Juffrouw van Zanten en de Rovers samen met de muzikanten van de Sjiwawa’s. Het is een grappige, bruisende, muzikale productie naar het boek van Mathilde Stein en Dorine de Vos.

 

Citaat recensie: 

De drie stukken van deze kindermiddag bleken het aangenaamst, misschien vanwege de onbevangen van spel en regie. Met name het stuk van KROV was een succes voor kind en volwassene. De sfeer van struikrovers met muzikale ondersteuning van de Sjiwawa’s kwam goed over. (Stadsblad Breda, Kees van Meel)

Hotel Heimwee op de

Hotel Heimwee op de

Plaats: Paderhalle in Paderborn (Duitsland)

Speeldatum: 1 juli 2016 

 

En we mogen weer. Op weg naar de Theatertage Europäischer Kulturen für freie und nichtprofessionelle Gruppen in Paderborn. De plek waar in 2007 ons internationale theateravontuur begon met Oud Zweet. Nu spelen we Hotel Heimwee van Mireille Verhoeven (regie) en Jeroen Flamman (tekst) op vrijdagavond.

1e prijs voor Richard III

1e prijs voor Richard III

Datum: 29 januari 2016

 

We zijn er blij mee, KROV en Boulevard All Stars winnen de BNDeStem toneelprijs voor Richard III.    

De jury was vooral lovend over de bewerking van het stuk, de krachtige en beklemmende beelden, de vormgeving en de samenwerking tussen de twee groepen. Een prachtig compliment voor onze regisseur Simone de Kuyper.

The Rabbit and the Carrot

The Rabbit and the Carrot

Tekst en regie: Jorg van den Kieboom

Plaats: StadsGalerij in Breda.

Speeldata: 9, 10, 13, 15, 16, 17 januari 2016 

 

Vier medewerkers staan elke dag op. Gaan aan het werk. Hebben lunchpauze. Doden de tijd. Totdat er op een dag een merkwaardige man hun leven zin probeert te geven. Langzaamaan raken ze ontregeld. Want heeft hun leven zin? Wat is dat: zin? En krijgt het leven zin wanneer je verliefd wordt op een bewusteloze Fransman?

The Rabbit and the Carrot is een vervreemdende en komische productie over de zoektocht naar zingeving en het vinden ervan. 

 

Citaat recensie: …Er waren bijvoorbeeld talrijke subtiele bewegingen die als heerlijke kruimels werden opgediend. Op zich leken het geen belangrijke onderdelen, maar in hun context functioneel en de lach oproepend. Het spel is overtuigend in absurditeit en hilarische scènes. Mooi stuk, zeer de moeite waard.

2015

Richard III in Fort Sabina

Richard III in Fort Sabina

Plaats: Fort Sabina in Heijningen

Speeldatum: 5 juli 2015

 

Het was een mooi weekend, Richard III, regie Simone de Kuyper, hebben we op een prachtige locatie in een fort mogen afsluiten. Erg bijzonder!

Hotel Heimwee in Donzdorf

Hotel Heimwee in Donzdorf

Speeldatum: 16 mei 2015

Plaats: Foyer Stadthalle in Donzdorf (Duitsland)

 

Het was geweldig op het 9 Internationales Theaterfestival Donzdorf met theatervoorstellingen uit China, Egypte, Iran, Italië, Tsjechie, Israël, Duitsland, Oekraïne, Turkije, Oostenrijk en Zwitserland. Veel gelachen, goede gesprekken gehad, leuke mensen ontmoet en op de slotavond een heerlijke Hotel Heimwee, regie Mireille Verhoeven en tekst Jeroen Flamman.

Richard III in Openluchttheater Vrouwenhof

Richard III in Openluchttheater Vrouwenhof

Plaats: Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal

Speeldatum: 4 j 2015

 

Op een warme zomeravond hebben we Richard III mogen spelen in de open lucht in Roosendaal. We hebben er de krant mee gehaald…

Hotel Heimwee in De Schalm

Hotel Heimwee in De Schalm

Plaats: De Schalm in Berkel-Enschot

Speeldatum: 30 mei 2015

Een reprise van Hotel Heimwee, vijf jaar na dato, in De Schalm in Berkel-Enschot, georganiseerd door Stichting EXPO. Leuk om weer te spelen!

Richard III in Electron

Richard III in Electron

Speeldata: 7, 8 februari 2015

Plaats: Podium Bloos 

 

KROV en De Boulevard All Stars prolongeren de voorstelling Richard III, die geregisseerd is door Simone de Kuyper.  De reacties zijn ook nu weer erg fijn!

2014

Richard III

Richard III

Regie: Simone de Kuyper

Plaats: Electron

Speeldata: 12,13, 14 december 2014

 

De twee Bredase theatergroepen KROV en De Boulevard All Stars slaan de handen ineen en spelen op locatie het epos Richard III een bewerking van de klassieker van Shakespeare.

De kleine veerman en Mannetjes

De kleine veerman en Mannetjes

Plaats: Belcrumhuis

Speeldatum: 18 januari 2014 

 

De kleine veerman gaat in reprise en wordt vanavond avond gespeeld samen met de voorstelling Mannetjes van De Boulevard All Stars, eveneens geregisseerd door Simone de Kuyper.

2013

Oud Zweet in Berkel-Enschot

Oud Zweet in Berkel-Enschot

Plaats: De Schalm in Berkel-Enschot
Speeldatum: 23 maart 2013

 

Op verzoek van Stichting Expo speelt KROV nog een keer Oud Zweet in De Schalm in Berkel-Enschot.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

De kleine veerman

De kleine veerman

Tekst en regie: Simone de Kuyper

Plaats: Podium Bloos 

Speeldatum: 27 oktober 2013

 

KROV speelt op het Theaterfestival Breda de kindervoorstelling De kleine veerman, een poëtische bewerking van het prentenboek De kleine dood en het meisje. Muziek van Joris Dee en Indra.

3e prijs voor Halve Smart

3e prijs voor Halve Smart

Datum: 6 september 2013

 

Vanavond heeft KROV – met medewerking van De Sjiwawa’s – de derde prijs gewonnen met de voorstelling Halve Smart. Regie Corné van Sprundel en tekst van Jeroen Flamman.
De Boulevard All Stars waren tweede en Teater ’77 heeft de eerste prijs. Gefeliciteerd!

2012

Halve Smart

Halve Smart

Tekst: Jeroen Flamman
Regie: Corné van Sprundel
Plaats: Belcrumhuis en drie locaties in de Belcrum
Speeldata: 13, 14, 19, 20 en 21 oktober 2012

 

Drie zussen op zoek naar rust, een verknipt gezin in de aardappelindustrie, een mijmerende barman en een DJ die zijn grote liefde dreigt kwijt te raken.

 

KROV zoomt in op de wijk de Belcrum en geeft je een inkijkje in de persoonlijke levens van de buurtbewoners. Met medewerking van de muzikanten van De Sjiwawa’s.

 

Halve Smart is een tragikomische locatievoorstelling over het menselijk onvermogen, eenzaamheid en berusting.

Oud Zweet in Donzdorf

Oud Zweet in Donzdorf

Plaats: Donzdorf (Duitsland)

Speeldatum: 16 mei 2012

 

KROV speelt voor het eerst in Donzdorf, op het 8th. Internationales Theaterfestival met Oud Zweet. Een zeer bijzonder festival waarbij vele nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Dierbare herinneringen aan de vele, hardwerkende mensen achter de schermen.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

2011

Multidisciplinaire samenwerking voor de WAK

Multidisciplinaire samenwerking voor de WAK

Regie KROV: Mieke Bastiaansen
Plaats: Michaëlkerk in Breda
Datum: 15 mei 2011

 

In het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK) hebben kamerkoor Varietas, theatergroep KROV, saxofoonkwartet Saxofour en dansgezelschap De Stilte elkaar opgezocht en een verrassende, afwisselende voorstelling met vier kunstdisciplines gemaakt.

Rag

Rag

Tekst en regie: Mieke Bastiaansen

Plaats: Podium Bloos

Speeldata: 29, 30 januari en 4, 5, 6 februari 2011

 

Het is 1992.

Een doodgewone familie.  Koekje bij de koffie, bloembakjes voor het huis… Halfzes aan tafel. Tot dochter Marijke meewerkt aan een documentaire een film, over wat pa en ma haar aandeden. Vroeger.

 

De film wordt gezien door een half miljoen mensen. En geprezen. Vanaf dan bestaat er geen waarheid meer, is geen herinnering nog veilig.

Waarheid of verzinsel? Herinnering of hersenspinsel?

 

Deze voorstelling, geïnspireerd door ware gebeurtenissen, vertelt een meeslepend verhaal in een lichte verpakking.

2010

Reprise samenwerking kamerkoor Varietas

Datum: 28 oktober 2010

Plaats: The Dowland Inn in Baarn

 

De samenwerking met kamerkoor Varietas is goed ontvangen en KROV mag nog een keer mee om het concert met theateracts te ondersteunen.  Op naar Baarn dit keer!!

Hotel Heimwee in Lörrach

Hotel Heimwee in Lörrach

En KROV mag weer spelen op de Internationalen Theatertreff Lörrach, dit maal met Hotel Heimwee. Het is gelukt om van de aula van het plaatselijke gymnasium een geloofwaardige hotellobby te maken. Heel anders dan in het hotel in Breda, maar voor het publiek maakte dat niet uit. Fijn om weer in Lörrach te zijn!

Straattheater in centrum Breda

Datum: 26 juni 2010

 

Drie KROV-speelsters doen nog eens de dansscènes van Oud Zweet op verschillende historische plekken in het centrum van Breda.

Samenwerking kamerkoor Varietas

Regie: Mireille Verhoeven

Tekst: Jeroen Flamman

Plaats: Annastede in Breda

Datum: 29 mei 2010

 

Een spannend samenwerkingsproject met kamerkoor Varietas, waarbij vier scènes uit Oud Zweet in aangepaste vorm zijn samengevlochten met de vocale en instrumentale stukken van Varietas. Een bijzondere combinatie.

Compilatie van Hotel Heimwee voor opening Podium Bloos

Datum: 11 februari 2010

Podium Bloos wordt officieel geopend en als theatergroep die wekelijks in het pand repeteert mogen we een deel van Hotel Heimwee spelen. Het wordt een compilatie van enkele pakkende scènes.

2009

Hotel Heimwee

Hotel Heimwee

Tekst: Jeroen Flamman

Regie: Mireille Verhoeven

Plaats: Hotel Amrâth in Breda

Speeldata: 12, 13 december 2009 en 23, 24, 30, 31 januari 2010

 

Breng een bezoek aan Hotel Heimwee en doe alsof je thuis bent. Neem een drankje en ontspan. Make yourself comfortable. Probeer te slapen en wacht rustig op wat komen gaat. Je wilt maar één ding. Je wilt thuis zijn. Home is where the heart is. Naarmate de nacht donkerder kleurt, groeit het verlangen. Maar wat als thuis er niet meer is? Welkom in Hotel Heimwee. Welkom thuis.

Een tragische komedie over de lange weg die je somt te gaan hebt om thuis te komen.

Reprise Oud Zweet in Tilburg

Reprise Oud Zweet in Tilburg

Plaats: CVA in Tilburg

Speeldatum: 12 september 2009

 

Na het spelen op de festival in het buitenland, is het tijd voor een reprise van Oud Zweet in eigen land. KROV speelde voor een redelijk gevulde zaal bij het CVA in Tilburg.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

Succes Oud Zweet in Tsjechië

Succes Oud Zweet in Tsjechië

Plaats: Hronov (Tsjechië)

Speeldatum: 1-8 augustus 2008

 

Met z’n allen in een busje naar Hronov in Tsjechië voor het 78.Jiráskův in Hronov. Ook hier was Oud Zweet net zo’n groot succes als bij de andere festivals in Europa. Geweldig om erbij te zijn.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

2008

Rauw Vlees

Rauw Vlees
Bewerking en regie: Mireille Verhoeven

Speeldata: 25, 26, 31 oktober en 1 november 2008

Plaats: Podium Bloos in Breda

 

Rauw Vlees schetst het portret van een arme familie, die leeft op een vuilnisbelt. Ze houden het hoofd boven water met diefstal, zwendel en prostitutie. Ondertussen dromen ze van jacuzzi’s, magnetrons, diamanten en beautysalons. Een zwarte komedie over een rauwe familie waarin iedereen het slechtste uit zichzelf weet te halen om het leven een beetje draaglijker te maken.

Rauw Vlees is een bewerking van de film Brutti, Sporchi e Cattivi van Ettore Scola.

Oud Zweet naar Marrakech in Marokko

Oud Zweet naar Marrakech in Marokko

Plaats: Marrakech (Marokko)
Speeldatum: 15 mei 2008

 

Op alle fronten was het een unieke belevenis om in Marokko op het Festival Interational Du Theatre Marrakech te zijn. De cultuurverschillen zijn groot en het was spannend om hier Oud Zweet te spelen. We hebben het gedaan en we hadden het niet willen missen. De organisatie heeft ons flink in de watten gelegd met lekker eten, een fijn hotel en bijzondere uitjes.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

2007

On tour met Oud Zweet naar Lörrach

On tour met Oud Zweet naar Lörrach

Plaats: Lörrach (Duitsland)
Speeldatum: 19 oktober 2007

 

In vervolg op ons eerste internationale theaterfestival in Paderborn zijn we ook voor andere festivals uitgenodigd. De eerste waar we OUd Zweet gespeeld hebben is  het Internationaler Theatertreff in Lörrach (Duitsland). Fijn gespeeld. Goede herinneringen ook aan Nellie Nasshorn!
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

KROV gaat internationaal met Oud Zweet

KROV gaat internationaal met Oud Zweet

Plaats: Paderborn
Speeldatum: 30 mei 2007

 

Via het Theatercircuit (later Kunstfactor) is KROV uitgenodigd om Oud Zweet te spelen op de Theatertage Europäischer Kulturen für Freie und nichtprofessionelle Gruppen in Paderborn. Dit is een vijfdaags internationaal theaterfestival voor niet-professionele groepen. Oud Zweet is geprogrammeerd als openingsvoorstelling!! We zijn overdonderd door het succes. Uitnodigingen ontvangen voor festivals in vijf landen.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

 

2006

Tournee door Nederland met Oud Zweet

Tournee door Nederland met Oud Zweet

Oud Zweet van Mireille Verhoeven (regie) en Jeroen Flamman (tekst) is geselecteerd door het Theatercircuit  (later Kunstfactor) om de voorstelling te promoten bij kleine theaters in Nederland om daar te kunnen spelen. Maar liefst zeven theaters hebben Oud Zweet geprogrammeerd:

 

Theater Het Hek – Ekehaar
4 maart 2006

Theater De Garage – Venlo
8 april 2006

Theater ’t Hemeltje – Wageningen
22 september 2006

Prinsentheater – Groningen
22 oktober 2006

Podium Bloos – Breda
3 november  2006

Huis van Puck – Arnhem
2 december 2006

Theater Het Pakhuis – Hoorn
15 december 2006

 

Het was fantastisch om op deze plekken te spelen, iedere keer was weer een avontuur!

2005

Oud Zweet

Oud Zweet

Tekst: Jeroen Flamman

Regie: Mireille Verhoeven

Plaats: de Grott in Breda

Speeldata:  24, 25, 30 september, 1 oktober, 9, 10 december 2005

 

Zes mensen zijn naarstig op zoek naar contact. Wat ze gemeen hebben zijn de littekens uit het verleden en de onmacht om relaties met anderen aan te gaan, contact te maken. Maar deze avond moet hun leven veranderen. Nu zijn ze bij elkaar in een dansgelegenheid; nu is het moment, nu moet het gebeuren…

 

Oud Zweet is een productie, ontstaan op improvisatie, gebaseerd op beweging en muziek. Het resultaat is een absurde, actieve en dynamische bewegingsvoorstelling, waarin muziek en film een grote rol spelen.

Festival Breda Spoort

Festival Breda Spoort

Plaats: Podium Bloos

Speeldatum: 16 juni 2005

 

KROV speelt voor de opening van het Huis der Kunsten (nu Podium Bloos) een compilatie van 20 minuten van enige scènes uit Oud Zweet. Het is een voorproefje op de voorstelling.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

Bevrijdingsfestival Eindhoven

Plaats: Eindhoven

Speeldatum: 5 mei 2005

 

Enkele scènes uit Oud Zweet, gespeeld op de balkons van flats in Eindhoven in het kader van het Bevrijdingsfestival.
Regie: Mireille Verhoeven
Tekst Jeroen Flamman

2004

Voorbereidende lessen en schoolvoorstelling Antigone

Plaats: De Grott

Lessen op school: 5 maart 2004

Speeldatum: 12 maart 2004

 

Na een mailing naar alle scholen voor havo en vwo en vervolgens contacten met verschillende van deze scholen heeft KROV twee lessen voor de bovenbouwleerlingen van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda verzorgd, gevolgd door een voorstelling voor deze groepen. Ook leerlingen van Markenhage hebben deze voorstelling bezocht.

2003

Antigone

Antigone

Regie: Ruud van de Wouw

Plaats: De Grott in Breda

Speeldata:  21, 22, 23 november 2003, reprise op 12 maart 2004 (avond)

 

KROV heeft de Griekse tragedie Antigone van Sophocles speciaal voor de bovenbouw van het middelbaar onderwijs ontwikkeld, maar speelt deze eerst als reguliere voorstelling. Het stuk is modern met helder taalgebruik en er wordt ondersteund met beeldprojectie en eigentijdse muziek. Het decor en verdere aankleding is minimaal.

2002

Anna, Anna, Anna

Anna, Anna, Anna

Teksten: naar Roland Topor, Franz Xavier Kroetz en Don Duijns

Regie: Evianne Lamme

Plaats: woonhuis, kapper en atelier in de St. Annastraat in Breda.

Speeldata: 16, 17, 22, 23, 24 november 2002

 

Op drie verschillende plekken in de St. Annastraat speelt KROV het locatieproject ‘Anna, Anna, Anna’. Aan de hand van tekstfragmenten spelen op iedere plek twee spelers een stuk van ongeveer 20 minuten. Verzamelpunt en de nazit is bij Publieke Werken.

2001

Avondrood

Avondrood

Tekst: Werkteater

Regie: Jacques de Laat

Plaats: Nieuwe Veste

Speeldata: 31 maart en 1, 6, 7 april 2001

 

Deze voorstelling is gemaakt over en voor ouderen. In overleg met Stichting Ouderenwerk Breda (SOB) is de voorstelling niet meer gespeeld voor de ouderen. De stichting vond de voorstelling prachtig, maar voor de beoogde groep ouderen te confronterend.

2000

Wie

Wie

Tekst: Oscar van Woensel

Regie: Jacques de Laat

Plaats: De Nieuwe Veste

Speeldata: 10, 11, 17, 18 juni 2000

 

We zijn familie en we kunnen eerlijk tegen elkaar zijn. We zijn familie, alles zal toch nog goed komen.

1999

Ochtendkroniek

Ochtendkroniek

Tekst: Peer Wittenbols

Regie: Jacques de Laat

Plaats: De Nieuwe Veste

Speeldata: 25, 26, 27 juni en 2, 3 juli 1999

 

Zij praten over elkaars emotie. Iets ergs. Ik weet wat.

1998

Vensters op de Wereld

Regie: Paulien Koehorst

Speeldata: (nog) niet bekend

1997

Nat

Regie: Paulien Koehorst

Plaats: Chassé Theater

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

Gespeeld op het Bredase Eenakterweekend.

1996

Was ist los im Puppenschrank?

Tekst: Don Duijns

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Chassé Theater

Speeldatum: 16 of 17 november 1996

 

Deze voorstelling is is gespeeld op het Bredase Eenakterweekend.

 

Eén obstravert

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Chassé Theater

Speeldatum: 19 januari 1996

 

De eigen productie Eén obstravert, een etude voor twee acteurs en een mes, is gespeeld op het Bredase Eenakterweekend.

1995

Reis naar de hemel in 180 minuten

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Kerk Baronielaan, Mastbos en fietsenstalling Nieuwstraat

Speeldata: (nog) niet bekend

 

Locatieproject samen met de speelsters van theatergroep Taps. Met een bus wordt het publiek onder bijzondere begeleiding van een  gastspeler van locatie naar locatie vervoerd.

Hierna gaan KROV en Taps als één theatergroep verder.

1994

Op kantoor

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Chassé Theater

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

Op kantoor is een improvisatiestuk dat gespeeld is op het Eenakterfestival.

 

 

1993

Moordkerel

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom en theaterfestival in Delft

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

Tekst: compilatie naar Killershead van Sam Shepard

 

1992

EGWC

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Straattheaterfestival in Turnhout

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

Straattheaterstuk

1991

Spel zonder woorden 2

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom in Breda en op theaterfestival in Delft

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

Tekst: Samuel Beckett

1990

Sneeuwwolken

Tekst: Thomas Bernard

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom in Breda

Speeldatum: (nog) niet bekend

 

 

1989

Komen en gaan

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom in Breda

Speeldata: (nog) niet bekend

 

Tekst: Samuel Beckett

1988

Striptease

Tekst: Slawomir Mrożek

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom in Breda

Speeldata: (nog) niet bekend

 

 

1987

Verleidertijd

Regie: Paul Terwijn

Plaats: Theater Achterom in Breda

Speeldata: (nog) niet bekend

Meer informatie…

Als je meer informatie hebt, met name over de voorstellingen van de vroegste jaren, of je ziet een fout, mail dan naar info@krovtheater.nl.

De komende tijd wordt meer beeldmateriaal aan de historie toegevoegd.